Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

27 Aralık 2012 Perşembe

KUZU İNCİK

İncik et olarak çok lezzetlidir. Genellikle davet yemeklerimin ana yemeklerinden biridir. Çeşitli şekillerde incik pişiriliyor.
Sizin de mutfağınızda uyguladığınız bir incik tarifiniz vardır. Benim misafirlerim için uyguladığım tarifim işte burada...



MALZEMELER

Kişi başı 1 adet incik olarak hesaplayın. Tarif 6 kişiliktir.  

6 adet kuzu but incik

Marinesi:
  • 1,5 su bardağı süt
  • 1 yemek kaşığı soya sos
  • 2 diş dövülmüş sarımsak
  • 10 adet tane karabiber
  • 2 adet defne yaprağı
  • 1 tutam biberiye
  • 1/2 çay kaşığı tuz 

Kızartmak İçin:
  • 100 gr. tereyağ veya margarin

Pişirilmesi İçin:
  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 adet soğan
  • 1 adet yeşil biber
  • 10 adet tane karabiber
  • 1/2 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1/2 tatlı kaşığı domates salçası
  • 2 adet defne yaprağı
  • Tuz

YAPILIŞI
  1. Kasabınızdan but incikleri alırken incikteki fazla yağları ve sinirlerini temizlettirin. Kemiklerin fazlalıklarını kestirin.
  2. İncikleri iyice yıkayın ve en az 4-5 saat önce, tercihen 12 saat önce etlerinizi marine içinde bekletin. İnciklerin her yerinin marine olması için sosunun içinde çevirin.
  3. İncikleri kızartmak için bir tencerede yağı eritin. Sosundan çıkarttığınız incikleri kızgın ateşte, inciklerin her tarafını iyice kızartın. Yani mühürleyin. Böylece etiniz kabuk tutacak lezzetli suyu etin içinde kalacaktır. 
  4. İncikler kızardıktan sonra temiz bir tencerede tereyağını eritin. Soğan ve yeşil biberi soteleyin. Salçaları yağda karıştırıp üzerine kızarttığınız incikleri ve defne yaprağını yerleştirin. 
  5. Üzerini kapatacak kadar sıcak su dökün ve kaynamaya bırakın.
  6. Kaynadıktan sonra kısık-orta ateşte arada incikleri çevirerek yaklaşık 3-4 saat kadar pişirin. Suyu inciklerin yarısına gelmelidir. Fazla suyu kalmamalıdır.
  7. İncikler iyice piştikten sonra isterseniz bir fırın kabına alıp üzerine birer kaşık yağından döküp 10 dk. üzerini kızartın.
  8. İncikleri servis tabağınıza yerleştirin. 
  9. Üzerine birer kaşık yağlı suyundan dökün. 
  10. Sade veya yanına fırında pişirdiğiniz mevsim sebzeleri ile servise sunun.






1 yorum:

  1. canım bu görüntü bizi fena etkileri eten yemek lourda şahane olmaz mı elin dert görmesin manzara gibi yaaa

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...