Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

30 Haziran 2013 Pazar

BADEMLİ SADE PİRİNÇ PİLAVI


Pilav sofralarımızın baştacı, davet yemeklerimizin değişmezidir. Burada pilavı sade pişirip üzerini bademle süsleyerek etin yanında sundum. Özellikle davet yemeklerine yakışan pirinç pilavı ve badem birlikteliği çok hoş oldu. Mutlaka sizin de yaptığınız bir pilav tarifi vardır; bu da benimkisi...
MALZEMELER
  • 1 ölçü pirinç
  • 1,5 ölçü et suyu veya su
  • 1-2 tatlı kaşığı şeker
  • Tuz
  • Yarım ölçü veya daha az tereyağ 
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağ

Üzeri İçin:
  • 1 su bardağı dolusu çiğ badem
  • 1-2 yemek kaşığı tereyağ

YAPILIŞI
  1. Pirinci yıkayın, süzün ve üzerini kapatacak kadar sıcak suya ıslayın.Üzerine 1 tatlı kaşığı tuz atıp karıştırın. 2 saat kadar bekletin.
  2. 2-3  kaşık tereyağını pilavı pişireceğiniz yayvan bir tencerede eritin. Üzerine ısladığınız ve iyice süzdüğünüz pirinci dökün, şekeri ekleyin ve 2-3 dk. ocakta kavurun.
  3. Ölçülü et suyu veya suyu ayrı bir yerde kaynatın ve pirinçlerin üzerine dökün. 
  4. Önce yüksek ateşte kaynadıktan sonra kısık ateşte pilavı pişirin.
  5. Pilav suyunu çekince tereyağını eritin fazla suyunun gitmesi için iyice kızdırın ve pilavın üzerine dökün. Zeytinyağını da ekleyin. Tencerenin kapağının altına beyaz kağıt havlu yerleştirin ve pilavı dinlendirin.
  6. Çiğ bademleri 2-3 dk. suda haşlayın. Sudan aldıktan sonra kabuklarını çıkartın (pörtletin).
  7. Her bademi boyuna ikiye ayırın. Zaten doğal olarak iki parça halinde olan bademi bıçak ile ayırmış oluyorsunuz. 1 gün önce yapabilirsiniz.
  8. Ayrılmış bademleri tereyağında iyice kızarıncaya kadar devamlı karıştırın.
  9. Pilav pişip dinlendikten sonra servis tabağına alın. Üzerine kavrulmuş bademleri yerleştirin ve bekletmeden sunun.








1 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...