31 Ocak 2014 Cuma

KAYNAR VE SAİM BEBEK


Kuzenimin bembeyaz, maviş maviş, sevimli, dünyalar tatlısı ve çoook yakışıklı bir oğlu oldu. Bütün aile dünyaya yeni gelen Saim Bebek için tatlı bir sevinç ve heyecan yaşıyor. Her yeni doğan bebek için Adana'da ''Kaynar'' adı verilen sıcak bir içeceğin misafirlere ikram edilmesi adettir. Kuzenimi hayırlamaya gittiğimizde de kapı açılır açılmaz Kaynar'ın o muhteşem

30 Ocak 2014 Perşembe

HAŞHAŞLI POĞAÇA



Mutfakta değişik tatları denemeye meraklı olunca çevremizden de farklı lezzet hediyeleri geliyor. Bunlardan biri geçenlerde Afyon'dan gelen krema kıvamında haşhaş ezmesi oldu. Haşhaş ezmesi daha çok İç anadolu'da kullanılıyor. Birkaç kez Ankara'da haşhaş ezmeli lokum denilen bir çeşit katmer gibi ekmek yemiştim ve sevmiştim. Adana'da bu

29 Ocak 2014 Çarşamba

PORTAKAL KABUKLU SOSLU KEK



Portakal suyu, portakal kabuğu tatlılara, keklere çok yakışır ve içine eklendiği yiyeceğe farklı bir reyha verir. Şimdi tam portakalların en lezzetli mevsimi. Keklerde tatlılarda bu faydalı meyveyi kullanalım ve sofralarımızda fark yaratalım.

28 Ocak 2014 Salı

CEVİZLİ ZEYTİN SALATASI


Kahvaltıda veya çay sofralarında yeşil zeytin salatası çok sevilir. Burada önemli olan yeşil zeytinin cinsi ve lezzetidir. Bu salatayı ''Adana Topağı Zeytini'' kullanarak yaptım. İçinde mutlaka nar ekşisi olmalı ve olmalıdır.

27 Ocak 2014 Pazartesi

BALKABAKLI CUPCAKE


Balkabağı doğanın bize sunduğu bir mucize yiyecek bence. Önceleri sadece tatlısını veya tatlı tartını (pie) yaparken bu yıl çorbada, salatada, kekte, muhallebide kullanıyorum. Balkabağıyla cupcakelerimin içi nemli, tarçın-muskat birlikteliğiyle de lezzeti muhteşem oldu. Oğlumun hediyesi cupcake süsleme aparatları ile içine balkabaklı dolgu yerleştirdim.

26 Ocak 2014 Pazar

BÜZGÜLÜ KESE BÖREK


Sevimli mi sevimli, şirin mi şirin, yemesi de o kadar eğlenceli nefis bir börekcik öğrendim. Kimden mi? Blog arkadaşım Süslü Mutfak Arzucum'dan. Mini büzgülü keseleri blogunda görünce kendimce uyarladım. Şirin böreklerim oldu. Börekleri kürdanlarla büzme kısmında zorlanacağımı düşünürken yanıldım. Elinize alınca bir çırpıda büzgülü keseleri yapıveriyorsunuz. İçlerini tavuklu-sebzeli yaptım. Sebze ve tavuk pişince peynir gibi erimediğinden şekilleri bozulmadı. Uygulamayı düşünüyorsanız kıyma, tavuk, sebze gibi içleri öneriyorum:))

24 Ocak 2014 Cuma

KABAKLI TART - KABAKLI KİŞ


Sıcak yenen tuzlu tartlar çayın yanına çok yakışır. Bu kez yeşil kabak ile bol kabaklı bir tart yaptım. Üzerine kabakları da incecik doğradım. İçine taze zencefil ve havuç ekleyerek lezzetlendirdim. Ayrıca ödem çözücü ve kabağa çok yakıştığını düşündüğüm dereotunu hazırladım ama içine eklemeyi unuttum. Tarifte dereotu var ama benim yaptığımda ne yazık ki telaşlandığım ve unuttuğum için olmadı. 
Siz hazırlarken telaşlanmayın ve unutmayın olur mu?

21 Ocak 2014 Salı

ÇİKOLATALI ÇAY KURABİYELERİ - CHOCOLATE TEA COOKIES


Buradan çok uzakta yaşayan, beni henüz tanımayan ama yemek-pasta tutkumu bilen sevgili Renie'nin armağanı ''The Ultimate Chocolate Cookie Book'' kitabından bir kurabiye tarifi denedim. Bu kurabiyeler pek tatlı değiller ama içindeki yoğun kakao kurabiyenin kek gibi nemli ve ağızda dağılan bir yapıda olmasını sağlıyor. Özellikle kahve ve çayın yanında bitter çikolata gibi bir kurabiye istiyorsanız, buradakiler sizin isteğinize uyabilir.  

20 Ocak 2014 Pazartesi

HARDAL SOSLU SOMON


Çok kolay ve pratik tariflere devam ediyorum. Zaman almayan ve çok lezzetli bir yemek yapıyorsunuz. Nasıl mı? Somonu özel bir sosla hazırlayın. Fırında somonlar pişinceye kadar salatanızı hazırlayın. Akşam yemeği yapmak artık bu kadar kolaylaştı...


19 Ocak 2014 Pazar

ZEYTİNYAĞLI KARNABAHAR

Kış sebzesi karnabaharın görünümü kartopuna benzer. Sanki bize karı müjdeler. Bu yıl çok kurak ve kara kavuşamadık ama sofralarımızda sağlıklı sebze karnabaharla avunalım ne dersiniz?

16 Ocak 2014 Perşembe

ARABAŞI - ETLİ ISPANAK YEMEĞİ


Enerji veren hafif ve sağlıklı yemekler hepimizin tercihi olmuş durumda. Sağlıklı yemekler denince genelde sebzeli yemekler akla geliyor. Sağlıklı sebzelerden ıspanak, demir dolu harika bir sebze. Ispanak sağlıklı ama temizlemesi yıkaması biraz zahmetli. Olsun korkmayın, ıspanakları iyice yıkadıktan sonra biraz tuzlu suda bırakırsanız içindeki kumları hemen çözülüyor haberiniz olsun. Sağlık derken bizim evimizin yemeği de anneannemin yaptığı bol ıspanaklı, etli, hafif ve sağlıklı bir sebze yemeği oldu. 
Siz de deneyin, mutlaka seveceksiniz.

10 Ocak 2014 Cuma

KESTANELİ İÇ PİLAV




Yeniyılda iç pilav yapılır ve kestanelisi bir başka lezzette olur. Lezzetli Sanatlar'a göre fırında hindinin yanında kestaneli iç pilav mutlaka olmalı...

6 Ocak 2014 Pazartesi

FIRINDA PORTAKALLI HİNDİ



Hoş geldin 2014!!!
Yeni yılın klasiği hindi ve iç pilavdır. Bu yıl hindimiz portakallı, pilavımız da kestaneli oldu. (Kestaneli İç Pilav tarifimi de bir kaç güne kadar yayınlayacağım.)
Hindimizin lezzetine lezzet katmak için meyve ve sebzeleri kullandım. Bir de tartışılmaz lezzet tereyağı ve portakal hindimizin başarısının püf noktası oldu.
Hindiyi ev tipi fırınlarda pişirecekseniz, ağırlığı 5 kiloyu geçmezse iyi olur. Aksi halde içinin iyi pişmesi zor olabilir.
Geçen yıl büyük bir hindi ile bir macera yaşamış hindinin pişmesi gecikmiş dışı da kurumuştu. Bu yıl hindimiz tam kıvamında içi pişmiş, dışı kızarmış ama kurumamıştı.
Lezzetli olması için dondurulmuş değil, taze hindi tercih etmeniz uygun olur. Hindi ısıdan çabuk etkilenip bozulabileceği için fırına sürmeden hemen önce doldurulması bu gibi etkileri önleyecektir.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...